Maker;

  • İhtiyacı olan şeyleri bulamadığında objeleri kullanarak üreten.
  • Yanlış yapmaktan mutlu olan. 
  • Bir problemle karşılaştığında, karşılaştığı problem yokmuş gibi yapmak yerine sürekli deneyerek gerçeğe bir adım daha yaklaşan.
  • Motive, inaççı ve proaktif şekilde cevap veren. 
  • Kimsenin cevaplamadığı sorularda kendi cevabını bulan.
  • Tüketim kültüründe üretime çözüm bulan.
  • Hayalin gücüne inanan. 
  • Ve deneyimini kendine saklamayan paylaşan ve işi eğlenceli tutan kişidir. 

Sistemleri nasıl yeniden yapılandırabiliriz?

Bu akım çok ciddi şekilde yaygınlaşıyor ve dünyada her şehirde bunun şüpheleri mevcut. 

Bu organik bir yapı ve kuralları tamamen o bölgedeki ve o grubun içindeki insanlar tarafından koyuluyor. 

Dez avantajlarından biri teknolojiyi ön planda tutması. Teknolojiyi ön planda tutukları için biraz daha kapalı yapıları mevcut ve zaten teknik altyapısı olan insanlar orada bir araya gelip fikirler geliştirebiliyor. Ama eğer siz bunun biraz daha dışındaysanız bu sistemin içine entegre olmanız gerçekten çok kolay değil. 

Makerspace bir okul, kütüphane ya da herhangi bir teknoloji aracına yüksek teknoloji kullanarak öğrenme, keşfetme ve paylaşma için ayrı bir kamu / özel tesis içinde ortak çalışma alanıdır.

Bu alanlar çocuklar, yetişkinler ve girişimcilere açıktır ve 3D yazıcılar, lazer kesiciler, cnc makineleri, lehim ütüler ve hatta dikiş makineleri dahil olmak üzere çeşitli yapım ekipmanlarına sahiptir.

Bu mekânlar ayrıca, 21. yüzyılın kritik becerilerine ihtiyaç duyanları bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında hazırlamaya da yardımcı oluyor ve  öğrenme becerilerini kazandırıyor aynı zamanda eleştirel düşünme becerilerine yardımcı olur ve hatta özgüvenini arttırıyor. Makerspace’de elektronik, 3d baskı, 3D modelleme, kodlama, robotik ve hatta ahşap işleme ile ilgili edinilen becerilerin bir kısmı, aynı zamanda girişimciliği teşvik etmekte ve girişimcilikleri ve iş girişimleri için hızlandırıcı olarak kullanılmaktadır.

Kaynak: